الدولة : المزاج : الابراج : عدد المساهمات : 2108 تاريخ الميلاد : 24/04/1996تاريخ التسجيل : 06/05/2011العمر : 28
الموقع : سوريا لايف
الاوسمة :
موضوع: صينية كوسة بالفراخ الثلاثاء يوليو 26, 2011 1:03 am
صينية كوسة بالفراخ
المقادير ◦دجاجة, كبيره او متوسطة الحجم ◦١ ١⁄٢ كيلوغرام كوسا ◦١⁄٤ كيلوغرام جزر ◦١ بطاطا ◦١⁄٢ كيلوغرام طماطم ٣ بصل، حجم كبير ◦سمن ٢ ملعقة كبيرة صلصة الطماطم ◦١⁄٢ ملعقة كبيرة بابريكا ملح وفلفل أسود حسب الذوق
طريقة التحضير ◦اولًا نغسل الفرخه جيداً، نقطعها أربع اجزاء. ◦ ◦. نبرش بصلة كبيرة، نضع عليها معلقة صغيرة ملح ونص معلقة فلفل اسود، تتبل بها الفرخة وتترك فى الثلاجة ساعة. ◦ ◦. تزيح الكوسة بالشوكة ونقطعها ثخينه قليلاً، نقطع الجزر رفيع عشان ياخد نفس وقت السوا مع الكوسة ◦ ◦. والبطاطس، تقطع كده ارفع شويه من الكوسه وممكن الاستغناء عنها، تقطع الطماطم مكعبات صغيرة. ◦ ◦٥. تقطع بصلتين جوانح، نضع عليهم معلقه ملح كبيرة ونص معلقة صغيرة فلفل اسود، ندعكهم مع بعض ونضعهم على الكوسة، نقلبهم ببعض ثم نضع الطماطم. ◦ ◦. نحضر كوبين ماء نذوب فيهم معلقتين كبار صلصة ونص معلقه ببريكا. ◦. نرص قطع الفرخه على وجه الصينية، نضع عليهم الصلصه إلي عملتها ثم معلقتين سمن.
◦اغطى الصينيه، توضع على الغاز حتى تغلى غلوتين. ◦. بعد ربع ساعة، ادخلها الفرن على الرف الاوسط لمدة نص ساعة، او حتى تشرب الصوص شويه و يتحمر الوجه.